Uşak Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Bu Hastalık Yaklaşık 80 Milyon Bireyde Görülüyor!

Bu Hastalık Yaklaşık 80 Milyon Bireyde Görülüyor!

SoleKinG SoleKinG -
12 0

Glokom, göz sonunun hasarıyla karakterize olan ve kalıcı görme kaybına sebep olabilen bir hastalıktır. Tüm dünyada yaklaşık 80 milyon glokom hastası bulunmaktadır ve glokom kalıcı görme kaybı nedenleri ortasında 2. sırada yer almaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Göz Sıhhati ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Serdar Özateş, Glokom Günü özelinde değerli bilgilendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. Serdar Özateş,” Glokom sinsi seyirli ve ilerleyici bir göz hastalığıdır. Glokom hastalarında göz hududunda meydana gelen hasar muhakkak bir seviyeye ulaşmadıkça hastalarda rastgele bir şikâyete yol açmayabilir. Glokomda erken teşhis ve tedavi, görmenin korunması açısından çok önemlidir” dedi.

Glokom Kimlerde Görülür? Kimler Risk Altındadır?

-Artmış göz içi basıncı

-40 yaş üzerinde olmak

-Yüksek miyop ya da hipermetrop olmak

-Aile bireylerinde glokom öyküsü olması en önemli risk faktörleridir. 

Erken Teşhis ile Önlenebilir Mi?

Doç. Dr. Serdar Özateş,” Glokom hastalığı anne karnında ya da doğumdan itibaren rastgele bir yaş diliminde oluşabilmektedir. Erken teşhis ve tedavi kalıcı görme kayıplarının önüne geçebilir. Glokomun tedavisi glokomun tipine ve seyrine nazaran değişmekle birlikte medikal ya da cerrahi olarak yapılabilmektedir. Medikal tedavi ile ilerlemesi durdurulamayan ya da ilaç kullanımında meseleler yaşayan hastalarda cerrahi tedavi ile glokom hastalığının ilerleyişi denetim altına alınabilmektedir.  Glokom hastalığının sinsi seyirli olduğu ve hastaların büyük çoğunluğunu glokom hastası olduğunu bilmeyen bireylerin oluşturduğu düşünüldüğünde rutin göz muayenesin kıymeti çok daha düzgün anlaşılmaktadır. Risk faktörlerine sahip olan hastaların yılda en az 1 kere göz muayene olmaları tavsiye edilmektedir” diye söyledi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir